Medewerkers klantenservice blijken niet écht geïnteresseerd in uw klacht of feedback

Medewerkers klantenservice blijken niet écht geïnteresseerd in uw klacht of feedback

Medewerkers klantenservice blijken niet écht geïnteresseerd in uw klacht of feedback

DELFT – Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat klantenservicemedewerkers vaak helemaal niet écht geïnteresseerd zijn uw klacht of feedback.
Dat concluderen onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Groningen in het vandaag verschenen rapport “Schijt aan de klant – Een empirisch onderzoek naar de schijtfactor van helpdeskmedewerkers”


 

Het is een druilerige dinsdagmiddag waarop de 40-jarige huisvrouw Elly Mastenbroek merkt dat de WiFi in hun gehele huis niet meer naar behoren functioneert.
In de woonkamer valt het signaal continu weg en in de keuken werkt het internet helemaal niet, precies nu ze van haar beste vriendin Gea een link naar het recept voor biologische appeltaart toegestuurd heeft gekregen.
Ze doet wat iedere 40-jarige huisvrouw zou doen en grijpt haar kans om een klacht op de Facebookpagina van haar internetprovider te plempen zodra er één streepje van het WiFi signaal verschijnt.

 

 

Volgens recentelijk onderzoek blijken veel medewerkers van helpdesks hélemáál niet geïnteresseerd.


 

“Wat vervelend om te horen” zegt de desbetreffende medewerker.
Een typisch antwoord van de doorsnee geïnteresseerde helpdeskmedewerker – of toch niet?
Uit het vandaag verschenen rapport “Schijt aan de klant – Een empirisch onderzoek naar de schijtfactor van helpdeskmedewerkers”
blijkt dat de klantenservice 9 van de 10 keer gewoon schijt aan uw klacht of feedback hebben.

 

Empirisch onderzoek2


 

“Net doen alsof je echt geïnteresseerd bent in het gezeik van een klant creëert een soort ‘persoonlijke band’ waardoor het moeilijker voor ze wordt om nog door te zeiken en ik meer tijd overhoud om te Facebooken of te appen met lekkere wijven”, zegt klantenservicemedewerker Donny de Jong in een interview voor de Fabeltjeskrant.

 

Ondanks het overduidelijke bewijs dat blijkt uit het empirisch onderzoek van de TU Delft en de Universiteit Groningen blijven vele Nederlanders enigszins sceptisch.

 

“Ik heb met wel honderd helpdesks gebeld en ze klonken allemaal geïnteresseerd, zegt de 43-jarige Greet van Zanten uit Urk. “Het boeit mij niet wat zo’n stom onderzoek zegt, ik weet zeker dat ze om mij geven en geïnteresseerd zijn in mijn problemen. Zoiets voel je gewoon, Jordy zou echt niet tegen me liegen daarover”.


 

Facebook Comments

Donny

Mijn hobby's zijn postzegels en knaagdieren. Ik ben gewoon baas.